Ik kan een YouTube kanaal niet vinden vinden in de app — YTCount Support

Ik kan een YouTube kanaal niet vinden

Met meer dan 50 miljoen kanalen in ons systeem kan het lastig zijn om het juiste YouTube kanaal te vinden. Op YouTube hebben kanalen soms dezelfde naam waardoor kanalen met weinig abonnees minder snel in het zoeksysteem gevonden kunnen worden.

Maak hieronder een keuze voor je platform

Handleiding iOS (iPhone)

Controleer of je de laatste versie uit de App Store hebt geïnstalleerd. Deze methode werkt vanaf versie 2.7.

1. Open de officiële YouTube app en ga naar het kanaal die je wil toevoegen.

2. Klik op de -bolletjes bovenin je scherm rechts. Klik vervolgens op de knop ‘Delen’. Onderaan het deelscherm zie je verschillende platformen waaronder Twitter en Whatsapp. Klik op ‘Meer’

3. Klik nu op ‘Toevoegen aan YTCount’. Mocht je deze functie (nog) niet zien, dan kun je dit aanzetten door eerst naar ‘Meer’ te gaan en de functie aan te zetten.

4. Nadat je op ‘Toevoegen aan YTCount’ hebt geklikt, opent de app en wordt je kanaal automatisch toegevoegd. Je kanaal is nu toegevoegd!

YTCount Share Extension

Handleiding Android

Controleer of je de laatste versie uit de Google Play Store hebt geïnstalleerd. Deze methode werkt vanaf versie 1.0.1.

1. Open de officiële YouTube app en ga naar het kanaal die je wil toevoegen.

2. Klik op de -bolletjes bovenin je scherm rechts. Klik vervolgens op de knop ‘Delen’. Onderaan het deelscherm zie je verschillende platformen waaronder ‘Berichten’.

3. Klik nu op ‘Toevoegen aan YTCount’.

4. Nadat je op ‘Toevoegen aan YTCount’ hebt geklikt, opent de app en wordt je kanaal automatisch toegevoegd. Je kanaal is nu toegevoegd!

Handleiding Web

Als je gebruik maakt van onze web app via ytcount.com/web, dan kun je een kanaal vinden met een Channel ID. Op YouTube hebben alle kanalen een Channel ID. We leggen je uit hoe je deze kunt vinden en vervolgens kunt toevoegen aan YTCount.

1. Ga naar youtube.com en open een video van het kanaal dat je wil toevoegen. De link in je adresbalk zal er ongeveer zo uitzien: https://www.youtube.com/watch?v=TJiODgVkEQo

2. Kopieer de hele link uit je adresbalk en plak deze in de tool hieronder

3. Kopieer de Channel ID uit de tool hierboven en plak deze in het zoekveld van de web app. Je ziet nu het juiste kanaal.